Unilux maakt zich sterk voor behoud van de insecten, buiten in de natuur.

unilux horren Oosterhout

Het gaat slecht met de insectenpopulatie in Nederland. De focus voor de uitingen van Unilux (onze horrenleverancier) ligt in 2020 daarom op het terugdringen van de insectensterfte. Als marktleider hebben zij immers een product in handen dat een wezenlijk steentje bij kan dragen aan het behoud van insecten; met HORREN blijven insecten buiten, daar waar ze goed werk verrichten.

Het moet u ook zijn opgevallen dat er lang niet meer zoveel insectenlijkjes op de vooruit van de auto blijven kleven na een lange autorit? Dat er ook veel minder mussen in en uit de haag vliegen, minder kikkers in de sloot? De cijfers liegen er niet om, maar liefst 75% van de insecten hebben we in 25 jaar uitgeroeid in Nederland.

En ons gedrag is de belangrijkste veroorzaker! Kijk naar het gebruik van spuitbussen en verdelgingsmiddelen door de mens en jaren lange gebruik van zowel chemische als biologische bestrijdingsmiddelen in de landbouw. Check uw keukenkastje maar eens! Het gevolg van de dramatische insectensterfte heeft tot gevolg dat vogels in de tuin geen insecten meer op de menukaart hebben staan en zij hun werk dus niet meer doen. De gewassen worden dan niet meer bestuift, de voortplanting valt weg. De hele ecologische kringloop valt stil en de eigen voedselbron is dan weggehaald. Met alle ellende voor onze gezondheid tot gevolg. Dat willen wij natuurlijk niet!

Bij PC Interieur is een groot assortiment horren verkrijgbaar. Of u nu kiest voor een vaste hor, plisséhor of rolhor, wij komen de horren inmeten en monteren bij u. Zodat u alleen nog maar zorgeloos hoeft te genieten van frisse lucht in huis.

Kom eens langs in de winkel en vraag naar de mogelijkheden!